Over ons


Huismuziek Arnhem is een vereniging van en voor amateurmusici uit Arnhem en omgeving, die zich vooral op kamermuziek richt. De leden hebben een aantal jaren les gehad en kunnen zelfstandig een muziekstuk instuderen. We zijn vaak wat ouder maar we staan natuurlijk open voor nieuwe jonge leden. Dat zou leuk zijn!

Verwar ons niet met de landelijk opererende Vereniging Huismuziek die (toevallig) ook in Arnhem gevestigd is en muziekcursussen verspreid over het land aanbiedt. Zie daarvoor: http://www.huismuziek.nl

Huismuziek Arnhem huisvest op dit moment drie ensembles. Maar daar kunnen er natuurlijk nog bij als er nieuwe initiatieven komen.

Onder leiding van een enthousiaste en deskundige dirigent spelen we samen. Dat doen we in een huiskamer bij iemand thuis, in een Buurtcentrum en in Rozet (de bibliotheek van Arnhem). Het gaat ons in de eerste plaats om het samen spelen. We zijn niet zozeer gericht op uitvoeren. Dat neemt niet weg dat een van de ensembles met veel enthousiasme jaarlijks een openbare uitvoering geeft en er is ook wel eens in een Zorgcentrum gespeeld. Naast het samenspelen op zich is er de gezelligheid van de muzikale contacten en het samenzijn.

Je kunt je aanmelden bij de Huismuziek Arnhem en vrijblijvend/gratis twee keer in een of meerdere ensembles naar keuze meespelen. Daarna kun je samen met dirigent bepalen of het iets voor je is.

Verder organiseert Huismuziek Arnhem projecten. Die bijeenkomsten staan niet alleen open voor de eigen leden maar ook voor musici van buiten Huismuziek Arnhem. Veelal musici van Huismuziek Verenigingen uit de omliggende regio’s maar uiteraard is iedereen welkom.

We geven graag informatie of een project iets voor je zou zijn. We kunnen bijvoorbeeld je partij sturen zodat je kunt beoordelen of je het nivo een beetje aankunt. Je hoeft natuurlijk niet perfect ingestudeerd aan de start te verschijnen! Het gaat om het plezier van het samen muziek maken.