Over ons


Huismuziek Arnhem is een vereniging van en voor amateurmusici uit Arnhem en omgeving, die zich op klassieke muziek richt. Dat kunnen ook moderne componisten zijn. Onder de kopjes dirigenten en ensembles kunt u lezen welke muziek de ensembles zoal spelen en wij informeren u daar natuurlijk ook graag over.

De leden hebben een aantal jaren les gehad en kunnen zelfstandig een muziekstuk instuderen. Het niveau is van goede beginner tot meer gevorderd. Je hoeft niet bijzonder goed te kunnen spelen om bij ons terecht te kunnen. Ook als je het musiceren na een aantal jaren stil zitten weer wilt oppakken ben je welkom. We verwachten wel dat je thuis studeert zodat onze inspanningen tot een behoorlijk muzikaal resultaat leiden. We hebben de ambitie om steeds verder te groeien.

Verwar ons niet met de landelijk opererende Vereniging Huismuziek die (toevallig) ook in Arnhem gevestigd is en muziekcursussen verspreid over het land aanbiedt. Zie daarvoor: http://www.huismuziek.nl

Huismuziek Arnhem huisvest op dit moment drie ensembles. Maar daar kunnen er natuurlijk nog bij als er nieuwe initiatieven komen.

Onder leiding van een enthousiaste en deskundige dirigent spelen we samen. Dat doen we in een huiskamer bij iemand thuis, in een Buurtcentrum en in Rozet (de bibliotheek van Arnhem). Het gaat om het plezier van samen spelen. We zijn niet gericht op uitvoeren. Daar verwijst de naam Huismuziek ook naar. Zie voor een verdere presentatie het kopje ensembles. Naast het muziek maken op zich is er de gezelligheid van de muzikale contacten en het samenzijn.

Je kunt je aanmelden bij de Huismuziek Arnhem en vrijblijvend/gratis twee keer in een of meerdere ensembles naar keuze meespelen. Daarna kun je samen met dirigent bepalen of het iets voor je is.

Verder organiseert Huismuziek Arnhem projecten. Die bijeenkomsten staan niet alleen open voor de eigen leden maar ook voor musici van buiten Huismuziek Arnhem. Veelal musici van Huismuziek Verenigingen uit de omliggende regio’s maar uiteraard is iedereen welkom.

We geven graag informatie of een project iets voor je zou zijn. We kunnen je bijvoorbeeld de muziek partij sturen zodat je kunt beoordelen of je het niveau een beetje aankunt. Je hoeft natuurlijk niet perfect ingestudeerd aan de start te verschijnen! Het gaat om het plezier van het samen muziek maken.