Dirigenten


Intermezzo:

Klarinettist en dirigent Kees van der Harst is een musicus met een brede muzikale interesse, die zich onderscheidt met zijn originele, en actuele repertoirekeuze. Zo komen er naast mooie klassieke werken ook nieuwe onbekende muziekstukken op de lessenaar, met ook aandacht voor muziek van vrouwelijke componisten, of componisten van kleur.

Kees studeerde klarinet aan het ArtEZ conservatorium Arnhem en aan de Messiaen Academie bij Reinier Hogerheijde en André Kerver, aangevuld muzikale avonturen aan de Accademia Musicale Chigiana (Siena, Italië), Konturen (Brühl, Duitsland) en Ticino Musica (Lugano, Zwitserland). Kees volgde masterclasses bij vooraanstaande musici, zoals Wenzel Fuchs, Michel Marang en Walter Boeykens.

Zijn eerste lessen in directie ontving Kees tijdens zijn bacheloropleiding bij Harry Jansen (bijvak HAFA-directie). Als klarinettist heeft Kees onder grote dirigenten mogen spelen en is hij geïnspireerd geraakt zich verder te ontwikkelen als dirigent in het symfonische repertoire. Sinds enkele jaren bouwt Kees zijn vaardigheden als dirigent verder uit, o.a. onder de hoede van maestro Robert Houlihan (Advanced Conducting Ireland).

Van 2014 tot 2019 heeft Kees het Gronings kamerorkest Clemens Schröner (Groningen) gedirigeerd, en bij Noord-Drents Kamerorkest Divertimento staat Kees sinds 2017 op de bok. In Arnhem dirigeert Kees ook bij orkest AMOR en ensemble AtHok. Bij de Vereniging voor Huismuziek geeft Kees ook jaarlijks een muziekweekeind voor blazers.

Ondertussen is Kees ook actief als uitvoerend musicus. Zo is hij eerste klarinettist van Filharmonie Noord en speelt hij als remplaçant bij o.a. Orkest de Ereprijs, het Phion (voorheen HGO en OvhO) of het NBO. Ook speelt hij recitals met pianiste Lusine Yeghoyan, is hij gastspeler bij het Amsterdam Wind Quintet en speelt hij met ‘Het Linnaeus Trio’ bijzondere (buiten)concerten met aandacht voor natuur en duurzaamheid.

Naast het musiceren geeft Kees klarinetlessen in bij De Muziekmakerij (Rozet, Arnhem), https://www.demuziekmakerij.nl maar ook in Assen, Beekbergen (Harmonie PJB) en Loenen (Harmonie OLTO).


Magnolia:

Ik ben Truus Siddré. Ik doe diverse dingen op muziekgebied.

  • Dwarsfluitles; zowel privé als bij verschillende muziekverenigingen.
  • Blokfluitles; privéles en ensemble-coaching
  • les is het maken en bespelen van de bamboefluit www.bamboefluiten.nl
  • AMV-les (Algemene Muzikale Vorming) bij de Dierense Harmonievereniging, DHO. www.dhodieren.nl
  • Directie   van verschillende ensembles; behalve de Magnoliagroep van Huismuziek ook de NIVON muziekgroep, dwarsfluitensemble DWARS, bamboefluitensemble ARUNDI.
  • Muziekles in zowel Landelijke als Internationale bamboefluitcursussen.
  • Koordirectie: En Joy in Dieren en Sursum Corda in Ellecom www.sursumcordainellecom.nl

De Suite:

Tirza Piepers (1974) begon haar hoofdvakstudie blokfluit in 1992 aan het conservatorium in Zwolle bij Adrienne du Clou.
Zij studeerde daarbij ook piano en kerkorgel.
Ze studeerde in 1997 af als docerend musicus en behaalde in 1999 haar diploma voor uitvoerend musicus.
Al vijfentwintig jaar geeft zij met veel plezier les aan jong en oud.
Alle lesvormen, van individueel tot ensemble-les, zijn mogelijk.
Ook is het mogelijk om tinwhistle-les te volgen bij Tirza! Tirza is verbonden aan De Muziekmakerij in Rozet te Arnhem. https://demuziekmakerij.nl